Hlavní obsah

Lyžař Bauer si zpestřil léto exhibicí v Estonsku a doběhl sedmý

OTEPÄÄ

Sedmý skončil vicemistr světa v běhu na lyžích Lukáš Bauer v exhibici na kolečkových lyžích v estonském středisku Otepää. Českého reprezentanta připravila o lepší umístění kolize s domácím běžcem při sjezdu do finiše. Závod Saku Suverull klasickou technikou vyhrál Nor Petter Northug.

Článek

"Byly to vydařené závody, ale mohl jsem pomýšlet na třetí čtvrté místo," uvedl Bauer na svém webu. Asi 200 metrů před cílem se do něj v levotočivé zatáčce opřel Estonec Kein Einaste. "Vystřelil mě z trati a byl jsem rád, že jsem neskončil v plotě a pak dojel sedmý."

Závod začal dopoledním prologem na 7,5 kilometru, který vyhrál Estonec Aivar Rehemaa. Bauer na něj ztratil skoro 28 vteřin. "I když to v uvozovkách bylo jenom sedm a půl kilometru, tak to bylo hodně náročný a ve druhém okruhu mi trochu došlo," uvedl Bauer.

Po odpočinku nastoupil do odpolední stíhačky na 24 kilometrů a táhl druhou skupinu. Po čtyřech kolech a 16 kilometrech se mu povedlo na čelo dotáhnout. "To bylo super. Byl jsem schopen stáhnout půl minutu a pak ještě míchat pořadím," potěšilo rodáka z Ostrova na Ohří, který v úterý oslaví dvaatřicáté narozeniny. Pohyboval se vpředu, ale pak přišla zmíněná kolize a "propad" na celkové sedmé místo.

Vítězové, Nor Northug a Polka Justyna Kowalczyková, tentokrát místo tradičního sázení stromku krájeli dort a na závěr večera byl ohňostroj. "Jezdím tam v létě rád, protože to není čistě o závodu a panuje velice uvolněná atmosféra," řekl Bauer.

Z Estonska se přesunul na soustředění do Ramsau. Třikrát až čtyřikrát si zalyžuje i na dachsteinském ledovci. "Ale hlavní náplň je dole se zaměřením na rychlost a kolečkové lyže," řekl Bauer.

Srpen běžci zakončí v Liberci, kde je o závěrečném víkendu čeká ve Vesci mistrovství ČR na kolečkových lyžích a výběh na Ještěd.

Exhibiční závody na kolečkových lyžích Saku Suverull v estonském Otepää:
Muži:
Prolog (7,5 km klasicky): 1. Rehemaa (Est.) 17:33,7, ...11. Bauer (ČR) -27,7.
Stíhací závod (24 km klasicky): 1. Northug (Nor.) 1:13:32,6, 2. Jauhojärvi (Fin.) -5,2, 3. Veerpalu (Est.) -5,3, ...7. Bauer -10,2.
Ženy:
Stíhací závod (12 km): 1. Kowalczyková (Pol.) 41:00,7, 2. Kazakulová (Rus.) -1:20,0, 3. Antonovová (Kaz.) -1:31,3.

Reklama