Hlavní obsah

Travní lyžařka Gardavská je mistryní světa v super-G

RETTENBACH

Česká travní lyžařka Zuzana Gardavská v pátek získala v rakouském Rettenbachu titul mistryně světa v superobřím slalomu. V závodě mužů skončil za deště na mokré trati Jan Němec druhý o pouhé tři setiny sekundy za vítězným Italem Riccardem Lorenzonem. Čtvrtý byl Martin Štěpánek a šestý Jan Gardavský.

Článek

"Vstup do mistrovství světa se nám vydařil až nečekaně dobře. Dvěma zlatými a dvěma stříbrnými medailemi jsme potvrdili, že patříme zásluhou Němce a Gardavské do absolutní světové špičky," řekl ČTK trenér českých travních lyžařů Daniel Mačát. "Jen je škoda, že dnes Němce po perfektním výkonu připravila o druhé zlato drobná chybička. Štěpánkovi chybělo k medaili trochu štěstí," dodal.

Také Němce těsná porážka mrzela. "Chybičky jsem si vědom. V závěru jízdy jsem v jedné z branek na kluzké trati podklouzl a tím jsem zřejmě prohrál boj o zlato. Ale i s druhým místem jsem spokojen," uvedl lyžař.

V sobotu se pojede slalom, v němž jsou Němec i Gardavská opět velkými favority. "V letošní sezoně je Němec ve slalomu suverénní a žádný závod neprohrál. Pokud dojede, tak by měl získat zlatou medaili. V psychické pohodě je po výsledcích prvních dvou dnů i Gardavská, která má určitě také šanci na medaili," řekl trenér Mačát.

MS v travním lyžování v Rettenbachu (Rakousko):
Superobří slalom:
Muži: 1. Lorenzone (It.) 33,02, 2. Němec (ČR) -0,03, 3. Frau (It.) -0,18, 4. Štěpánek (ČR) -0,26, 5. Stocker (Rak.) -0,44, 6. Gardavský -0,52,...11. Russwurm (oba ČR) -0,96.
Ženy: 1. Gardavská (ČR) 35,41, 2. Manzoniová (It.) -0,11, 3. Šintaniová (Jap.) -0,22, 4. Budenbenderová (Něm.) -0,44, 5. Hirschhoferová -0,45, 6. Gerlachová (obě Rak.) -0,81, 7. Mlejnková -0,82, 8. Fabiánová (obě ČR) -1,65.

Reklama