Hlavní obsah

Sjezdař Bank v Chile poprvé od zlomeniny nohy závodil

LA PARVA

První závod po téměř dvouleté pauze má za sebou Ondřej Bank. Nejlepší český lyžař nastoupil na soustředění v chilském středisku La Parva, kde je společně s Filipem Trejbalem na soustředění, do dvou sjezdů při závodech Jihoamerického poháru. V kvalitní konkurenci obsadil šesté a jedenácté místo, ale hlavně jeho noha, kterou si zlomil při sjezdu v Kitzbühelu v lednu 2008, je prý v pořádku.

Článek

"Na první závod jsem byl se svým výkonem docela spokojený," citovaly Banka stránky Svazu lyžařů České republiky. Lyžař utrpěl v Kitzbühelu komplikovanou zlomeninu holenní a lýtkové kosti, která se mu špatně hojila. Bolestivé byla zejména místo zlomu přesně na kraji jazyka lyžařské boty.

"Ondra tady už v trénincích jezdil hodně těžké sjezdy a často v nich měl nejrychlejší čas ze všech. Noha je v pořádku, drží. Když vše půjde dobře, věříme, že už bude startovat v obřáku na Světovém poháru v Söldenu na konci října," zvěstoval pozitivní informaci kouč týmu Tomáš Bank.

Oba lyžaři jsou v Chile od začátku září a na sněhu se připravují každý den. Jejich trénink je zaměřený zejména na rychlostní disciplíny, které v Evropě v této době nemohou kvůli špatným sněhovým podmínkám jezdit.

Trejbalovi se v La Parvě zadařilo v superkombinaci, kterou dokonce vyhrál. V super-G byl osmadvacátý, slalom se mu ale velmi povedl. "S výsledkem spokojenost, ještě tu čtyři dny potrénujeme a pak se vracíme do České republiky," dodal Trejbal.

V Jižní Americe doprovázejí české závodníky trenéři Tomáš Bank a Luděk Strejček, na místě je také fyzioterapeut Pavel Uhlíř a servisman Luboš Bucek.

Reklama