Hlavní obsah

Bauer lyžoval na ledovci, v tréninku atakoval rekordy a už vyhlíží zimu

Dva měsíce zbývají do začátku olympijské sezóny a nejlepší český běžec na lyžích Lukáš Bauer má za sebou s reprezentací první lyžování na dachsteinském ledovci. "Už cítím, že zima je tady za chvíli," uvedl Bauer po návratu z Rakouska.

Foto: Sport.cz

Lukáš Bauer na archivním snímku při přípravě na dachsteinském ledovci.

Článek

Na tradičním místě pod dachsteinským ledovcem měli běžci v Ramsau na programu především kolečkové lyže a klasické běhání. Asi pětkrát vyjeli na ledovec a kroužili ve stopě. "Na lyžování byl poměrně špatný sníh, spíš led a voda, ale jinak to soustředění bylo náročné, velmi dobré a vydařené," uvedl stříbrný medailista z olympijských her a mistrovství světa pro svůj web.

Dvaatřicetiletý Bauer si oproti národnímu týmu přípravný kemp prodloužil o tři dny. Z toho dva dny ale na lyže nemohl. "Dělali revizi lanovky, takže jsem musel improvizovat a udělal jsem těžké tréninky na kolečkových lyžích a v běhu," uvedl předloňský vítěz Světového poháru.

V měřených úsecích na kolečkových lyžích i ve výbězích v krosu podle svých slov atakoval osobní maxima. "Nekoukám na to ale tak, že bych hlásil do světa rekordy a rekordy," řekl s tím, že celkově i podle hodnocení trenéra Miroslava Petráska měl dobré pocity.

Ze soupeřů potkal na ledovci Němce, Finy, Estonce i Švédy, ale nesledoval, jestli je někdo rychlejší nebo pomalejší než on. "Snažil jsem se nekoukat a poměřovací tréninky se nekonaly. Bylo ovšem vidět, že se všichni snaží a nezahálejí," uvedl běžec z Božího Daru.

Po čtyřech dnech volna bude Bauer trénovat v domácích podmínkách. Pak vyrazí na ledovec Schnalstal, kde stráví tři dny ve výšce okolo 3000 metrů nad mořem a odtud se přesune opět na Dachstein. "Budeme bydlet u lanovky a lyžovat dopoledne i odpoledne," řekl.

Reklama