Hlavní obsah

Sjezdař Bode Miller se vrací k lyžování a chce na olympiádu

Čtyřnásobný mistr světa Bode Miller se vrací k lyžování. Jednatřicetiletý americký sjezdař bude v nadcházející sezoně závodit ve Světovém poháru a příští rok by chtěl startovat na olympiádě ve Vancouveru.

Foto: REUTERS/Pascal Lauener

Američan Bode Miller s cenou za celkového vítězství v superobřím slalomu SP

Článek

"Mám za sebou pár skvělých sezon, zajel jsem opravdu dobré závody... Ale když se ohlédnu, tak nevidím žádný rok, o kterém bych mohl říct: Wow, dokázal jsem všechno, co jsem mohl udělat," citovala Millera agentura Reuters. "Teď tu možnost mám, zajet nejlepší závody života, prostě prožít sezonu, kdy opravdu můžu něco dokázat," dodal.

Miller nelyžoval od března, kdy po nevydařeném mistrovství světa ve Val d'Isere předčasně ukončil sezonu, v níž nevyhrál ani jeden závod. Dvojnásobný vítěz Světového poháru tehdy prohlásil, že se radši bude věnovat malé dceři, a uvažoval o úplném konci kariéry.

Rodák z New Hampshiru se chce dostat do amerického týmu pro olympiádu ve Vancouveru, protože by rád dal zapomenout na hry v roce 2006 v Turíně, kde spíš zaujal bujarými večírky než lyžařskými výkony a odjel bez medaile. "Budou za mě mluvit činy. A to je víc, než by dokázala jakákoliv omluva," prohlásil.

Miller má mimo jiné na kontě 31 vítězných závodů SP, nejvíc z amerických lyžařů. Na olympiádě v Salt Lake City v roce 2002 získal stříbro v obřím slalomu a v kombinaci, o rok později přidal k dvěma titulům na světovém šampionátu ve Svatém Mořici také stříbro v super-G.

Reklama