Hlavní obsah

Lyžaři Bank a Krýzl hlásí návrat na závodní scénu

PRAHA

Lyžařské trio Ondřej Bank, Filip Trejbal a Kryštof Krýzl je už zase kompletní a připravuje se pilně na nadcházející olympijskou sezónu. "Jsem rád, že jsou kluci zdravotně v pořádku a mohou zase trénovat pohromadě," pochvaloval si šéftrenér Tomáš Bank. "Věřím, že navážou na minulé sezóny a budou úspěšní i v té nadcházející olympijské," dodal Bank.

Článek

Ondřej Bank si v lednu 2008 v tréninku na slavný sjezd v Kitzbühelu zlomil pravou nohu. A i když už se minulou sezónu poctivě připravoval, bolest mu nedovolila zúčastnit se závodů. Nyní, po vyndání šroubu, už je zase fit.

Zdravotní trable se nevyhnuly ani juniorskému mistru světa z roku 2005 Filipu Trejbalovi, kterého trápila achillovka a slepé střevo, které mu nakonec bylo vyoperováno. Teď už je však v pořádku a naplno trénuje. A do přípravy se po třech měsících může vrátit i Kryštof Krýzl. Ten si na konci června při tréninku zlomil pátý hrudní obratel. Minulý týden mu lékaři dali "zelenou" a i on se může bez problémů připravovat na závody.

"Jsem moc rád, že jsou kluci konečně zdravotně v pořádku a mohou zase trénovat pohromadě. Doufám, že jim zdraví vydrží. A věřím, že navážou na minulé sezóny a budou úspěšní i v té nadcházející olympijské," prohlásil na středeční tiskové konferenci reprezentační trenér Tomáš Bank.

Bank a Trejbal zamířili do Chile

Za sněhem do Chile zamířili v rámci přípravy Ondřej Bank a Filip Trejbal. A oba  jsou z tohoto soustředění nadšení. "Chile nám vyšlo skvěle. Byl jsem překvapený, jak mi to šlo. Ze začátku jsem měl trochu obavy, ale sjezd jsem zvládal bez problémů, a dokonce jsem zajížděl srovnatelné časy s nejlepšími Francouzi a Slovinci, kteří ve středisku La Parva také pobývali," pochvaloval si osmadvacetiletý Ondřej Bank.

A spokojený je i Filip Trejbal. "Celou přípravu jsem absolvoval bez problémů a mám z ní velmi dobrý pocit. V Chile to bylo úžasné, vyšlo nám počasí i podmínky byly super," nemohl si Trejbal chilské soustředění vynachválit. A radost měl i z výsledků, kterých dosáhl v Jihoamerickém poháru. V superkombinaci totiž nenašel přemožitele a poprvé v kariéře se tak mohl radovat z výhry v této disciplíně.

Krýzl se již brzy postaví na lyže

Zatímco Ondřej Bank vyrazil s Filipem Trejbalem na soustředění do Chile, zotavoval se Kryštof Krýzl z operace pátého hrudního obratle. "Nejhůře mi bylo před operací, to jsem se trochu bál. Naštěstí ale vše dobře dopadlo a můj zdravotní stav se rychle zlepšoval. Poměrně brzy jsem se už pohyboval normálně a mohl jsem začít se stabilizačními cvičeními," pochvaloval si rekonvalescenci dvaadvacetiletý Krýzl.

"Minulý týden jsem absolvoval kontrolní vyšetření a lékaři mi řekli, že můžu začít trénovat bez omezení. Po prvním týdnu, kdy makám naplno, se cítím dobře. Příští týden bych měl poprvé vyrazit na lyže. Už se moc těším," přiznal osmý muž ve slalomu z letošního světového šampionátu.

Světový pohár začne již 24. října v rakouském Söldenu a zúčastnit by se jej měl Ondřej Bank a možná i Kryštof Krýzl. "U Kryštofa ale ještě uvidíme, jestli se stihne připravit. V každém případě bych ale chtěl, aby se všichni tři představili v polovině listopadu na závodech SP ve finském Levi," uzavřel Tomáš Bank.

Reklama

Související témata: