Hlavní obsah

Legendární "Herminátor" se do důchodu nechystá, opět začal trénovat

PRAHA

Čtyřnásobný vítěz Světového poháru, legendární lyžař Hermann Maier, je zpátky na svazích! V březnu se šestatřicetiletý Rakušan podrobil operaci kolene a nyní po sedmi měsících pauzy začal opět s tréninkem. "Jsem velmi mile překvapen, jak dobře se moje tělo dokáže zregenerovat," říká trojnásobný mistr světa, který tak ještě nehodlá svou úspěšnou kariéru ukončit.

Foto: ČTK

Hermann Maier

Článek

I když už měl Hermann Maier několik závažných zdravotních problémů, vždy se dal do pořádku a vrátil se ke své lásce - lyžování. A jinak tomu není ani tentokrát. V prosinci oslaví Maier sedmatřicáté narozeniny, do "důchodu" se však ještě rozhodně nechystá. V březnu letošního roku se "Herminátor" podrobil operaci kolene a poté jej trápilo poranění holenní kosti. Po sedmiměsíční pauze je však už zase fit a trénuje na sjezdovkách v Söldenu.

"Jsem velmi mile překvapen, jak se mé tělo dokáže zregenerovat. Na nic si nemůžu stěžovat. Bylo to lepší, než jsem čekal," rozplýval se po prvních jízdách na ledovci Maier. "Vrátil jsem se k tréninku krok po kroku. Koleno drží a nemám s ním žádné potíže. Je to jako dřív, jakoby se nic nestalo," pochvaloval si zdraví čtyřnásobný vítěz Světového poháru na svých webových stránkách.

A jak to tedy legendární lyžař vidí se svým návratem do Světového poháru? "Prvních závodů se zúčastním už na konci listopadu v kanadském Lake Louise." Tam by se měl trojnásobný mistr světa představit ve svých oblíbených disciplínách - sjezdu a Super G. "Nejsem smutný z toho, že jsem se na sníh dostal později, protože sezóna bude hodně dlouhá. Takže mám ještě dost času na přípravu. Už se ale na zimu moc těším," dodal Maier.

Reklama