Hlavní obsah

Lyžař Bauer musí kvůli viróze měnit plány

PRAHA

Zimní olympijská sezóna se nezadržitelně blíží, a tak přípravy na ni jsou v plném proudu. Jinak tomu není ani u českých lyžařů, kteří minulý týden zamířili na dachsteinský ledovec. Doma ale museli nechat největší olympijskou medailovou naději - Lukáše Bauera. Úřadující vicemistr světa musel dát nakonec přednost doléčení z virózy.

Článek

Lukáš Bauer se od začátku října dává dohromady z virózy. Nejdříve se dvaatřicetiletý lyžař pokoušel o konzervativní léčbu bez léků, avšak nakonec stejně musel sáhnout po antibiotikách, která nyní dobírá. A tak musel změnit i své tréninkové plány. Minulý týden měl s reprezentací odjet na vysokohorský pobyt na Schnalstalu a následně pak na dachsteinský ledovec.

"Tento týden budu určitě věnovat odpočinku a teprve pak začnu s postupnou zátěží. Teď je totiž čas vše doléčit. Mám ten luxus, že nemusím extrémně pospíchat. A po antibiotikách se navíc nechci dostat zbytečně brzy do tréninkového shonu," vysvětluje na svých webových stránkách Bauer.

Z momentálního výpadku si ale stříbrný medailista z letošního mistrovství světa v Liberci nedělá těžkou hlavu. "Sice budu mít na prvním svěťáku méně nalyžováno, ale dlouhodobě o nic nejde. Tréninky byly doposud naprosto excelentní, cítím se v pohodě a o nic nepřicházím," řekl dále Bauer.

"Je pravda, že když teď vidím venku půl metru sněhu, tak mi nohy cukají. Bylo by ideální teď lyžovat, ale dokud nebudu úplně v pořádku, do ničeho se nehrnu," dodává Bauer. Světový pohár začne 21. listopadu v norském Beitostölenu. Začátkem listopadu by měla česká reprezentace doladit formu ještě ve švédské Bruksvallarně. "Pokud bych byl naprosto v pořádku, chtěl bych tam letět dříve než mančaft," uzavírá Bauer.

Reklama