Hlavní obsah

Zuzulová a Grange jsou prvními mistry Evropy ve slalomu v hale

AMNÉVILLE

Slovenka Veronika Zuzulová a Francouz Jean-Baptiste Grange jsou premiérovými mistry Evropy ve slalomu v hale. Šampionát se v sobotu konal na zastřešené 483 metrů dlouhé sjezdovce ve francouzském Amnéville.

Článek

Na historicky prvním evropském šampionátu startovalo v paralelním k.o. slalomu 35 lyžařů a 39 lyžařek z deseti zemí, Češi chyběli. Mezinárodní lyžařská federace FIS původně hrozila účastníkům konkurenčního závodu spadajícího pod evropskou federaci ESF sankcemi, podle posledních zpráv však svůj postoj zmírnila.

Slovenka Zuzulová, jedna ze soupeřek české slalomové hvězdy Šárky Záhrobské, dostala stejně jako Grange vítěznou prémii 10 000 eur. Na druhém místě skončily domácí závodnice Nastasia Noensová a Marion Pellissierová. Nejlepší slalomář minulé sezony SP Grange zvítězil před Italy Christofem Innerhoferem a Manfredem Mölggem.

"A teď by mělo následovat mistrovství světa v Dubaji. Aby se na nás mohli diváci a novináři koukat v plavkách," poznamenal s úsměvem po svém předčasném vyřazení rakouský lyžař Rainer Schönfelder.

Reklama