Hlavní obsah

Lyžař Svindal vynechá SP v Levi, odletěl rehabilitovat na Floridu

OSLO

Bez norského sjezdaře Aksela Lunda Svindala se uskuteční víkendové slalomy Světového poháru v Levi. Obhájce celkového prvenství má stále bolesti v pohmožděné noze a místo do Finska zamířil do Ameriky, kde ho čeká rehabilitace v teple na Floridě.

Článek

"Není moc legrace být v Oslu a vidět, jak podzim střídá zima a ostatní lyžují, zatímco já ne. A když jsem slyšel, že fyzioterapeut z olympijského centra jede do Miami, tak jsem ho požádal, jestli bych mohl jet s ním," uvedl Svindal na svém internetovém blogu.

Svindal se zranil krátce před říjnovým startem zimní sezony při tréninku ve švýcarském Saas-Fee a odstoupil kvůli bolesti z druhého kola zahajovacího obřího slalomu v Söldenu. "Dobrá zpráva je, že koleno není poničené. Ale noha na lyžích bolí," řekl Nor.

Šestadvacetiletý Svindal, který vynechal kvůli vážnému zranění celou předloňskou sezonu, doufá, že bude zpět na svazích při SP právě za oceánem. "Snad budu schopen zase útočit v Lake Louise," doufal v účast v super-G a ve sjezdu 28. a 29. listopadu.

Reklama

Související témata: