Hlavní obsah

Sjezdař Záhrobský vyhrál superobří slalom EP v Reiteralmu

Sjezdař Petr Záhrobský navazuje na loňskou sezónu. Bratr slalomářky Šárky Záhrobské v úterý vyhrál superobří slalom Evropský poháru v rakouském Reiteralmu, když druhého Patricka Kuenga ze Švýcarska porazil o sedmnáct setin sekundy.

Článek

"Lyže mi jely opravdu výborně a předvedl jsem lepší jízdu než včera. Jsem s ní docela spokojený," uvedl Záhrobský na webu lyžařského svazu po šesté výhře v super-G Evropského poháru. V pondělí dojel pátý. Prvních pět vítězství získal v minulé sezoně, v které vyhrál všechny závody a ovládl hodnocení této rychlostní disciplíny Evropského poháru.

Výhra v Reiteralmu je ale jeho první pod vedením otce Petra, který po se minulé sezoně dohodl na ukončení spolupráce se Šárkou a začal se věnovat jen synovi. "Petr má formu," řekl Záhrobský starší.

Osmadvacetiletý Záhrobský porazil v Rakousku mimo jiné i bývalého slalomového mistra světa Chorvata Ivicu Kosteliče, který už byl dvakrát osmý v superobřím slalomu Světového poháru. "Ale taky porazil Görgla, Reichelta a Staudachera, všechno elitní borce ze Světového poháru. A jako předjezdec se tu představil Klaus Kröll, vítěz loňského super-G v Kitzbühelu a i jemu dal Petr při srovnání časů sedm, osm desetin vteřiny," uvedl potěšeně Záhrobský starší.

Jeho syn se pokusí bodovat v super-G opět i ve Světovém poháru, což už loni dvakrát dokázal třicátým místem. První šanci bude mít v kanadském Lake Louise koncem měsíce. "Jeho výkon je velkým příslibem. Chceme si dojet pro body," dodal trenér Záhrobský.

Evropský pohár ve sjezdovém lyžování v rakouském Reiteralmu:
Superobří slalom - muži: 1. Záhrobský (ČR) 1:15,84, 2. Kueng (Švýc.) -0,17, 3. Görgl (Rak.) -0,29, ...94. Kotzmann -6,56, Waligora (všichni ČR) nedokončil.

Reklama