Hlavní obsah

Slalomářce Záhrobské se vrací soupeřka, Schildová bude v Levi

Šárce Záhrobské přibude na začátku olympijské sezony k soupeřkám jedno velké jméno. Už v sobotu ve finském Levi se mezi branky spustí Rakušanka Marlies Schildová, bývalá dvojnásobná vítězka hodnocení disciplíny v seriálu Světového poháru.

Článek

Osmadvacetiletá Schildová je snad konečně v pořádku po zlomenině levé nohy, kterou si způsobila loni na ledovci v Rettenbachu. Závod SP naposledy absolvovala v březnu při finále v Bormiu. "A teď je připravena na návrat," řekl šéftrenér Herbert Mandl v rozhovoru rakouské agentuře APA. "V tréninku patřila k nejrychlejším."

Vítězka dvaceti závodů Světového poháru, jež skončila druhá za Záhrobskou ve slalomu na mistrovství světa v Aare 2007, údajně dlouho přemýšlela o tom, zda se má na zasněžené svahy vůbec vrátit. "Přemýšlela jsem o různých věcech, ale teď jsem spokojená, jak se věci vyvíjejí, a myslím, že to stále může být lepší," řekla přítelkyně rakouské sjezdařské jedničky Benjamina Raicha.

Dosud byla zvyklá vítězit, ale nyní teprve uvidí, jak na tom bude. "Když skončím ve svém prvním slalomu po zranění čtvrtá, tak to bude skvělý výsledek. Pořád jsem ambiciózní a vím, kam se chci dostat, ale na začátku musím být spokojená i s desátým místem," uvedla.

Reklama