Hlavní obsah

Záhrobská v Aspenu nedokončila 1. kolo obřího slalomu

Česká lyžařka Šárka Záhrobská nedokončila ani druhý obří slalom v této sezoně Světového poháru. V americkém Aspenu vypadla hned v 1. kole a navázala tak na výkon z rakouského Söldenu, kde nedojela do cíle 2. kola. K vítězství v Aspenu má nakročeno Němka Kathrin Hölzlová, která má náskok čtyř desetin sekundy před Rakušankou Kathrin Zettelovou.

Foto: Giovanni Auletta, ČTK/AP

Česká lyžařka Šárka Záhrobská

Článek

Záhrobská z dosavadních tří startů v letošním Světovém pohárů dojela do cíle pouze jednou, ve slalomu v Levi byla osmá. V Aspenu spadla v polovině trati a nevyužila toho, že sjezdovku dobře zná a že si jí tam daří. V minulém roce právě v Aspenu získala své dosud jediné vítězství ve světovém poháru, které bude obhajovat v nedělním slalomu.

Do druhého kola nepostoupila ani devatenáctiletá Tereza Kmochová, jež s odstupem osmi a půl sekundy skončila 54., druhá od konce.

Sobotní závod se nevyvedl ani Američance Lindsey Vonnové. Dvojnásobná vítězka celkového pořadí Světového poháru zaváhala hned v 1. kole, když se v polovině trati téměř zastavila a dojela do cíle se ztrátou 4,63 vteřiny, což ji stačilo až na 39. příčku. Do druhého kola tak nepostoupila.

Reklama