Hlavní obsah

Kanadský sjezdař Kucera si zlomil nohu, přijde o olympiádu

KANADA

Kanadský lyžař John Kucera má po pádu v nedělním superobřím slalomu Světového poháru na domácí trati v Lake Louise zlomenou levou nohu. Potvrdili to představitelé kanadské reprezentace. Úřadující mistr světa ve sjezdu tak přijde o start na olympijských hrách ve Vancouveru.

Foto: Frank Gunn, ČTK/AP

John Kucera krátce před osudným pádem.

Článek

Pětadvacetiletý Kucera musí se zlomenou nohou na operaci, poté ho čeká rehabilitace. Podle kanadských funkcionářů je tak vyloučeno, aby se stihl za dva a půl měsíce postavit na start olympijských soutěží.

Kucera, který v sobotním sjezdu v Lake Louise skončil šestý, startoval v nedělním super-G s číslem 16 a po těžkém pádu skončil v ochranných sítích. Ze sjezdovky ho odnesl vrtulník, poté byl přepraven do nemocnice v Banffu.

Závod musel být téměř na půl hodiny přerušen. Jeho vítězem se nakonec stal Kucerův reprezentační kolega Manuel Osborne-Paradis.

V sobotním sjezdu v Lake Louise se vážně zranil také Američan T.J. Lanning. Po pádu má zlomené krční obratle a vykloubené koleno. Jeho zranění si sice nevyžádá operaci, ale v této sezóně se už Lanning k závodění nevrátí.

Reklama