Hlavní obsah

Vánoční sprint v Karlových Varech si letos nenechá ujít ani Bauer

I v letošním roce ovládnou třídu TGM v Karlových Varech v čase vánočním běžci na lyžích. Karlovarského sprintu dvojic se zúčastní týmy z Česka, Německa, Slovenska a Ruska, v domácích barvách se 26. prosince vedle Martina Jakše či Milana Šperla představí poprvé také česká jednička Lukáš Bauer.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Lukáš Bauer na tiskové konferenci v Praze

Článek

Bauer se v lázeňském městě představí premiérově díky posunutému kalendáři Tour de Ski, která v letošní sezóně začíná až na Nový rok v německém Oberhofu. „Měl jsem v plánu i předchozí dva ročníky, ale situace před Tour de Ski tomu nenahrávala. V letošní sezóně začíná Tour až v lednu, takže si dám o vánočních svátcích takový ostrý trénink,“ těší se na exhibici v západních Čechách jednička českého běhu na lyžích.

Stříbrný medailista z mistrovství světa v Liberci pojede ve dvojici s Martinem Jakšem a na svého parťáka bude spoléhat, protože sprint není jeho šálek kávy. „Jakšík to snad odtáhne,“ podotkl Bauer se smíchem. V českých barvách se dále představí Milan Šperl, Petr Novák, Aleš Razým či Václav Kupilík.

Na trať v délce 600 metrů, šířce 8 metrů a výšce 30 cm organizátoři spotřebují 1200 metrů krychlových sněhu. Potřebné množství bílé hmoty pořadatelé uměle vyrobí na sjezdovce v 20 km vzdálených Abertamech.

Reklama

Související témata: