Hlavní obsah

V Harrachově čekají na poslední šanci, o SP asi rozhodne čtvrtek

HARRACHOV

Pravděpodobně dnešní noc rozhodne o tom, zda se v Harrachově příští týden uskuteční Světové poháry skokanů na lyžích a v severské kombinaci. Pokud organizátoři nebudou moci uměle zasněžovat, již ve čtvrtek možná závody zruší. V tom případě se podle německých médií diskutuje o tom, že by místo Harrachova převzalo pořadatelství Štrbské Pleso.

Článek

V Harrachově sice napadl centimetr přírodního sněhu, ale teplota stále neklesla dostatečně pod bod mrazu (na minus pět stupňů Celsia), aby se daly uměle zasněžovat můstky a běžecké tratě. "Bohužel ani v poslední noci nebylo možné produkovat technický sníh. Čekáme na jednu z posledních příležitostí," uvedli pořadatelé v tiskové zprávě.

Závody se mají pod Čertovou horou konat od pátku 11. do neděle 13. prosince a nejpozději tento pátek by mělo být jasno, zda světová elita skokanů a sdruženářů do Krkonoš přijede. Možná ale bude jasno o den dříve. "Další informace poskytneme ve čtvrtek dopoledne, kdy bychom již mohli sdělit osud SP v Harrachově," prohlásili pořadatelé.

Reklama

Související témata: