Hlavní obsah

O konání Světovém poháru v Harrachově se rozhodne v pátek v poledne

HARRACHOV

Harrachovští pořadatelé Světového poháru ve skocích na lyžích a v severské kombinaci se rozhodli počkat s rozhodnutím o osudu svých závodů až do nejzazšího možného termínu, kterým je páteční poledne.

Foto: Ondřej Lazar Krynek - skoky.net

Můstky v Harrachově

Článek

Vyhlídky na to, že se bude od 11. do 13. prosince pod Čertovou horou soutěžit, jsou ale stále špatné, podmínky neumožnily umělé zasněžování ani v noci na čtvrtek. Páteční dvanáctá hodina je pro verdikt hraniční termín, který stanovila lyžařská federace FIS.

"V tuto dobu budeme vědět celkem přesně satelitní předpověď počasí do úterý či středy následujícího týdne. A pokud bude šance na mráz či sníh, jsme připraveni jít na únosné riziko při rozhodování," uvedli pořadatelé ve čtvrtečním prohlášení.

V Harrachově sice ve středu napadl centimetr přírodního sněhu, ale teplota stále neklesla dostatečně pod bod mrazu (na minus pět stupňů), aby se daly uměle zasněžovat můstky a běžecké tratě. V noci začaly teploty výrazněji klesat až po čtvrté hodině ráno a došlo alespoň k ochlazení přírodní vody, kterou pořadatelé používají na výrobu sněhu.

Pro případ odřeknutí závodu se spekulovalo o možnosti přesunout SP na Štrbské Pleso. Sportovní ředitelka severských disciplín při slovenském svazu Michaela Filipková to ale vyloučila. Jednak prý tatranské středisko nesplňuje ani technické parametry, protože disponuje pouze středním můstkem, navíc ve stejném termínu se tam má konat Pohár FIS ve skoku na lyžích, ale kvůli špatným podmínkám se chystá rovněž jeho zrušení.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články