Hlavní obsah

Koukal s Kožíškem byli při triumfu ruských sprinterů desátí

DÜSSELDORF

Lyžaři Martin Koukal s Dušanem Kožíškem obsadili při Světovém poháru v Düsseldorfu desáté místo ve sprintu dvojic. Ve finálovém závodě na 6x1,5 km volnou technikou se v neděli české dvojici nepodařilo porazit žádného ze soupeřů. Mohl za to Kožíškův pád na závěrečném úseku. Z vítězství se radovali Rusové Nikolaj Morilov s Alexejem Pětuchovem, který triumfoval i v sobotním individuálním sprintu.

Článek

Rusové vyhráli stylem start - cíl, pro stříbrnou medaili si doběhli s mankem osmi desetin sekundy Norové Eirik Brandsdal a Anders Glöersen. O další čtyři desetiny zpět byli Švédové Björn Lind a Robin Bryntesson.

Česká dvojice se do poloviny trati držela na zadních pozicích, ale při poslední výměně předal Koukal, který v sobotu vybojoval osmé místo, Kožíškovi štafetu na nadějném čtvrtém místě. Zhruba na stejné pozici se český reprezentant držel až do závěru, než se těsně za vrcholem krátkého stoupání dostal do kolize s Norem Olou Vigenem Hattestadem. Oba skončili na zemi a jejich naděje na přední umístění skončily.

Závod žen vyhrály Italky Ariana Follisová a Magda Genuinová před Švédskem a Norskem. České běžkyně na startu nebyly.

Sprint dvojic Světového poháru v běhu na lyžích v Düsseldorfu:
Muži (6x1,5 km): 1. Morilov, Pětuchov (Rus.) 17:34,7, 2. Brandsdal, Glöersen (Nor.) -0,8, 3. Bryntesson, Lind (Švéd.) -1,2, 4. Tambornino, Eigenmann (Švýc.) -3,1, 5. Děvjatjarov, Krjukov (Rus.) -3,8, 6. Koos, Newell (USA) -3,8, ...10. Koukal, Kožíšek (ČR) -43,4.
Ženy (6x0,8 km): 1. Genuinová, Follisová (It.) 9:30,7, 2. Falková, Ingemarsdotterová (Švéd.) -0,7, 3. Brunová-Lieová, Caspersenová Fallaová (Nor.) -0,7, 4. Majdičová, Fabjanová (Slovin.) -1,3, 5. Nystadová, Sachenbacherová-Stehleová (Něm.) -2,9, 6. Šapovalovová, Korostelevová (Rus.) -5,7.

Reklama