Hlavní obsah

Pro slalomáře Grangeho sezóna skončila, má zraněné koleno

Lyžař Jean-Baptiste Grange přijde kvůli zranění kolenních vazů o zbytek sezóny. Elitní francouzský slalomář byl přitom adeptem na jednu z medailí na olympijských hrách ve Vancouveru.

Článek

"Přetrhl jsem si vazy v koleně a mám po sezoně," oznámil Grange po dnešním vyšetření v lyonské nemocnici. Pětadvacetiletý lyžař absolvoval ještě v neděli první kolo obřího slalomu Světového poháru v Beaver Creeku, do toho druhého už ale pro bolesti nenastoupil.

"Musím v lednu na operaci, jinak bych si koleno zničil celé. Mám před sebou ještě další olympiády v letech 2014 a 2018, takže nechci lyžovat jen na jedné noze. Někteří to tak mohou dělat, ale ti mají před koncem kariéry," vysvětlil Grange. Francie vedle něj v Beaver Creeku přišla i o Thomase Fanaru a Pierra-Emmanuela Dalcina, jimž rovněž ukončilo sezonu zranění kolena.

Grange je jedním z nejúspěšnějších slalomářů posledních tří let. V minulé sezoně získal malý křišťálový globus za tuto disciplínu, předloni vybojoval na mistrovství světa v Aare bronz. V kariéře vyhrál šest závodů SP včetně jednoho v superkombinaci.

Reklama