Hlavní obsah

Záhrobská se vrací do zlatého Are

Po zastávce v americkém Aspenu, kde po roce zopakovala vítězství ve slalomu Světového poháru, se lyžařka Šárka Záhrobská představí v místě zatím svého největšího triumfu. Lyžařský cirkus se totiž přestěhoval do švédského Are, kde se česká závodnice před dvěma lety dočkala titulu mistryně světa.

Foto: Rick Wilking, Reuters

Šárka Záhrobská při prvním kole slalomu SP v Aspenu.

Článek

O návrat „na místo činu“ tentokrát nicméně nepůjde. „Pojedeme asi o sto padesát metrů dál na vedlejší pánské sjezdovce,“ vysvětlila Záhrobská v e-mailu zaslaném českým médiím.

Ve švédském středisku bude závodit již pošesté a vedle zlaté medaile a 4. místa v kombinaci na světovém šampionátu zde byla také třetí při finále letošního SP. „Cítím se tady příjemně, protože tohle místo už moc dobře znám. Vršek trati je prudký, pak se vlní. Není ale celá tak těžká jako v Aspenu. A určitě nebude tak ledová. I když je mínus deset, všude dělají umělý sníh a celé údolí proto leží v mlze z děl. Na tréninky jsme museli jezdit asi patnáct kilometrů do Duvedu,“ přiblížila sněhovou situaci ve Švédsku.

Po triumfu v Aspenu strávila nejúspěšnější reprezentantka v alpském lyžování několik dnů doma, záhy ale vyrazila za tréninkem do rakouského Reiteralmu. Zastávku v americkém Lake Louise, kde byl na začátku prosince na programu sjezd a super-G, vynechala záměrně. Rychlostní disciplíny nejsou její doménou a navíc mohla proti soupeřkám získat výhodu delší aklimatizace po přeletu přes oceán. „Jsem v pohodě, aklimatizace nazpátek mi jde líp, protože se vracím do normálu,“ potvrdila.

Před nedělním slalomem se bude v sobotu snažit napravit reputaci také v obřím slalomu. Dva úvodní podniky sezóny totiž nedojela. „Z obou předešlých závodů jsem měla dobrý pocit a to je pro mě důležité. Nenervuju se, vím, že dostat se v obřáku na vyšší úroveň potrvá. Bude to třetí pokus,“ doplnila Záhrobská.

Obří slalom Světového poháru se v Are jede v sobotu 12. prosince (1. kolo 9.45, 2. kolo 12.45), slalom v neděli ve stejných časech. Oba víkendové závody vysílá přímým přenosem televizní stanice Eurosport.

Reklama