Hlavní obsah

Štafeta biatlonistek dojela v Hochfilzenu dvanáctá

Štafeta českých biatlonistek ve složení Veronika Vítková, Magda Rezlerová, Zdenka Vejnarová a Veronika Zvařičová obsadila ve Světovém poháru v Hochfilzenu dvanácté místo. Zvítězilo Rusko o čtyři sekundy před Francií a Švédskem.

Článek

České kvarteto si v neděli o jednu příčku polepšilo oproti první štafetě sezóny, jež se jela minulý víkend v Östersundu. Biatlonistky útočily na elitní desítku, o niž přišly až na posledním úseku, na němž musela Zvařičová celkem pětkrát dobíjet a nestačila běžecky na finišmanky Itálie a Běloruska.

Závod rozjížděla nejúspěšnější reprezentantka z minulé sezóny Vítková, jež se v olympijské zimě představila vůbec poprvé, protože doháněla tréninkové manko zaviněné zánětem mozkových blan. Po jednom dobíjení na stojce předala Rezlerové jako desátá, druhé člence štafety se vedlo na střelnici stejně a vytáhla tým dokonce na osmou pozici. Zpět na desátou příčku se po čtyřech dobíjeních vrátila Vejnarová, na posledním úseku pak Zvařičová klesla o další dvě místa.

Češky ztratily pět a půl minuty na vítězné Rusky, které tak vylepšily své druhé místo z Östersundu. O jednu příčku oproti týden starému výsledku si polepšily také druhé Francouzky. Ve Švédsku vítězné Němky tentokrát na medailové umístění nedosáhly, dojely 15 sekund po třetích Švédkách.

SP v biatlonu v Hochfilzenu (Rakousko):
Ženy - štafeta 4x6 km:
1. Rusko (Slepcovová, Bulyginová, Romanovová, Zajcevová) 1:13:37,0 (0 tr. okruhů/6 dobíjení), 2. Francie (Brunetová, Becaertová, Dorinová, Baillyová) -3,8 (0/7), 3. Švédsko (Högbergová, Olofssonová-Zideková, Nilssonová, Jonssonová) -4,6 (0/3), 4. Německo -19,5 (0/12), 5. Norsko -2:10,6 (0/8), 6. Polsko -2:26,1 (0/12), ...12. Česko (Vítková, Rezlerová, Vejnarová, Zvařičová) -5:29,6 (0/11).

Reklama

Související témata: