Hlavní obsah

Na Strahově začala děla vyrábět sníh pro závod Tour de Ski

PRAHA

Na Strahově dnes začali organizátoři vyrábět sníh pro přípravu tratě na Ski Sprint Praha 2010, druhou etapu seriálu Světového poháru v běhu na lyžích Tour de Ski, který se bude konat v pondělí 4. ledna. Pořadatelé věří, že příznivé podmínky vydrží i přes vánoční svátky a nebudou muset sáhnout k výrobě sněhu chemickou cestou, která by se výrazně prodražila.

Foto: Sport.cz

V těsné blízkosti bývalého Spartakiádního stadiónu se rozjela výroba umělého sněhu pro pražský Ski sprint, který se pojede jakou součást Tour de Ski 4. ledna 2010.

Článek

Sprint volnou technikou se poběží mezi Strahovským a Rošického stadionem a pokud by se nepodařilo sníh vyrobit přírodní cestou, organizátoři jej mohou připravit pomocí tekutého dusíku. Okruh má měřit 770 metrů, dohromady závodníky čeká 1255 metrů, neboť část trati poběží dvakrát. Celkové převýšení trati je 25 metrů.

Závody by měly začít v pondělí 4. ledna v 16:30 kvalifikací, finále jsou naplánována o dvě hodiny později. Sníh by měl vydržet v plné kvalitě i do následujícího dne, kdy by měl posloužit veřejnosti a hlavně dětem pro zábavu.

Reklama

Související témata: