Hlavní obsah

Miller nemohl dostat zraněný kotník do boty, ale trénink jel

VAL GARDENA

Americký sjezdař Bode Miller se po zranění kotníku z volejbalu znovu postavil na lyže a v dnešním tréninku na sobotní sjezd v Val Gardeně obsadil dvacáté místo. Bývalý vítěz Světového poháru se už v pondělí přiznal, že má potíže dostat oteklou nohu do lyžařské boty a není jisté, zda bude v italském středisku závodit.

Foto: Giovanni Auletta, ČTK/AP

Americký lyžař Bode Miller

Článek

Po tréninku odmítl Miller s novináři mluvit. Americký trenér Sasha Rearick uvedl, že stále není jisté, jestli čtyřnásobný mistr světa pojede páteční super-G a sobotní sjezd.

"Je to tvrďák a nebude se šetřit. Jde o to, jestli to má cenu," citovala Rearicka agentura AP. Miller kvůli zranění z volejbalu vynechal nedělní obří slalom ve Val d'Isére.

Do tréninku, který vyhrál Rakušan Michael Walchhofer, nastoupil i švýcarský veterán Didier Cuche, jenž si minulý týden ve Val d'Isere zlomil žebro. Vedoucí muž Světového poháru ve sjezdu přiznal, že zranění je při jízdě nepříjemné, ale chce ve Val Gardeně závodit. Cuche letos vyhrál úvodní sjezd v Lake Louise a byl druhý v Beaver Creeku.

Trénink skončil zraněním pro Němce Tobiase Stecherta, který po dopadu při skoku ucítil bolest v koleni a raději zastavil. Z Itálie pak odjel rovnou do Mnichova na operaci.

Reklama

Související témata: