Hlavní obsah

Před Jizerskou padesátkou zasněžují bedřichovský stadion

BEDŘICHOV

Už skoro třicet centimetrů sněhu leží na stadiónu v Bedřichově, kde 10. ledna odstartuje a skončí 43. ročník dálkového běhu Patria Direct Jizerská padesátky. Organizátoři využívají mrazu a sníh vyrábějí, aby měli jistotu, že v níže položených partiích nevzniknou problémy.

Foto: Sport.cz

42. ročník Jizerské padesátky

Článek

V Bedřichově využívají nově instalované sněhové dělo a také dvě zasněžovací tyče. Díky tomu bude možné pokrýt sněhem dva až tři kilometry navazující trasy. "Určitě teď máme klidnější spaní, protože máme jistotu, že nám sníh nebude chybět," uvedl v tiskové zprávě Marek Tesař, ředitel marketingového partnera závodu Mathers Sport.

"Zasněžování je finančně nákladné, ale jsou to dobře investované peníze a splněný závazek vůči všem běžcům, kteří se přihlásili a argumentem pro ty, co ještě váhají," uvedl Tesař. Aktuálně je na všechny závody (50 km klasicky, 25 km klasicky a páteční 30 km volně) přihlášeno 3735 lidí, zhruba o 400 více než loni ve stejnou dobu.

Na startu se vedle obhájce prvenství Itala Marka Cattanea objeví některé hvězdy běžeckého lyžování. Přihlášen je mistr světa z klasické patnáctky z Liberce Estonec Andrus Veerpalu a pětinásobný olympijský vítěz Thomas Alsgaard z Norska.Hlavní domácí nadějí bude Stanislav Řezáč, jenž se snaží o nominaci na olympiádu.

Sešlo z účasti dalšího slavného Nora Björna Dählieho. Osminásobný olympijský vítěz, který startoval v Bedřichově již loni, pořadatelům sdělil, že nedorazí kvůli obchodním povinnostem

Reklama

Související témata: