Hlavní obsah

Vonnová vládla tréninkům ve Val d'Isere, zranily se dvě Kanaďanky

VAL D´ISERE

Američanka Lindsay Vonnová potvrzuje, že v současné době nemá ve sjezdu velkou konkurenci. Vítězka Světového poháru vyhrála oba sjezdy sezony a nejrychlejší byla také ve dvou trénincích na sobotní závod ve Val d'Isere.

Článek

Na sjezdovce La Daille, kde po výhře ve sjezdu v roce 2006 dostala za odměnu živou krávu, porazila ve středu i dnes vždy Rakušanku Elisabeth Görglovou. Jediná Češka na startu Klára Křížová se pohybovala okolo šedesátého místa.

Ve francouzském středisku slavila Vonnová v únoru dva tituly mistryně světa - na sjezdovce Solaise vyhrála sjezd a super-G. "Solaise mám moc ráda, protože je náročná, vyžaduje koncentraci a precizní jízdu. Tahle (La Daille) je lehčí," řekla Američanka.

Na "lehčí" sjezdovku La Daille ale nebudou v dobrém vzpomínat kanadské lyžařky. Během tréninku se po pádu nejdříve zranila ve středu Larisa Yurkiwová a kvůli přetrženým vazům v koleně přijde o olympiádu ve Vancouveru. O den později utrpěla stejné zranění její reprezentační kolegyně Kelly Vanderbeeková a v této sezoně se už na lyže nepostaví.

Na kanadskou reprezentaci se před domácí olympiádou lepí smůla. Mimo hru je už mistr světa ve sjezdu John Kucera, který si zlomil nohu v super-G v Lake Louise. Zraněný je i Jean-Philippe Roy.

Ve Val d'Isere se v pátek jede superkombinace, bez české jedničky Šárky Záhrobské. V sobotu se uskuteční sjezd a v neděli superobří slalom.

Druhý trénink na sjezd SP žen ve Val d'Isere (Francie):
1. Vonnová (USA) 1:44,67, 2. Görglová -0,22, 3. Fenningerová (obě Rak.) -0,57, ...58. Křížová (ČR) -3,90.

Reklama

Související témata: