Hlavní obsah

Komise FIS chce po řadě nehod zvýšit bezpečnost sjezdařů

Vybavení pro lyžaře by podle mezinárodní federace FIS mohl v budoucnu dodávat jeden výrobce. Jde o jedno z opatření, která by měla zvýšit bezpečnost sjezdařů a jimiž se FIS začala zabývat po několika nebezpečných pádech v úvodu sezóny.

Foto: Denis Balibouse, Reuters

Rakouský lyžař Michael Walchhofer ve Val d´Isere. Ilustrační foto.

Článek

"Budeme se zabývat otázkou, jestli by všechny týmy neměly mít jednoho výrobce kombinéz," citovala agentura Reuters prohlášení speciální bezpečnostní komise, jejímž členem je například švýcarský závodník Didier Cuche.

Podle komise je také nutné zaměřit se na využití nových technologií ke zvýšení bezpečnosti. Lyžaři téměř jednohlasně zamítli rozšíření lyží s tím, že by se naopak mělo zvýšit úsilí při vývoji nového vázání.

Kritice se v nové sezoně Světového poháru nevyhnuly ani lékařské služby. Lyžaři proto na dnešním setkání ve Val Gardeně navrhli vytvoření jednoho lékařského týmu, který by objížděl všechny podniky SP.

V rámci větších bezpečnostních opatření mají také praporky na brankách jít snáze odtrhnout a sjezdovku bude před závody kontrolovat více lidí. Komise také bude řešit, zda lyžaři mají mezi závody na různých kontinentech dostatek času na odpočinek.

Reklama