Hlavní obsah

Tlak před olympiádou? Loňský rok už asi nic nepřekoná, říká běžec Bauer

Ve sněhem zasypaném Božím Daru byl doslova zavalen otázkami čtenářů běžec na lyžích Lukáš Bauer, který byl hostem pátečního on-line chatu Sport.cz. Česká jednička nejčastěji odpovídala na dotazy spojené s olympijskými hrami ve Vancouveru, hovořila ale také o tréninku a zdraví, které si během zimy musí úzkostlivě hlídat.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Lukáš Bauer

Článek

Bauer musel pro zdravotní komplikace vynechat další dva podniky Světového poháru a do závodu naskočí až na Nový rok, kdy v německém Oberhofu startuje seriál Tour de Ski. S tréninkem na lyžích by měl po krátké pauze začít v sobotu. „Po Tour mě pravděpodobně čeká SP v Otepää, pak vynechám SP v Rybinsku a nejspíše i v Canmore a poté již přijde olympiáda,“ odhalil své plány.

Přes Vánoce bude trénovat na tratích v okolí Božího Daru a jak přiznal, mrzí jej, že se letos nesveze v Novém Městě na Moravě, které vypadlo z kalendáře Tour de Ski i Světového poháru. „Myslím, že to se české lyžařské diplomacii moc nepovedlo,“ je přesvědčen Bauer.

I když neměl vinou zdravotních problémů optimální vstup do sezóny, už na Tour chce jet naplno a bojovat o celkové umístění na stupních vítězů. „Plánuji jet naplno. Do olympiády je čas znovu udělat kvalitní blok přípravy, takže by to neměl být problém. Pokud vše nepůjde podle plánu, tak má ale olympiáda 100% prioritu,“ uvedl.

O blížící se olympijské hry už Bauer zakopává na každém kroku, zvýšeným zájmem o svou osobu se ale nijak nestresuje. „Zatím tlak necítím. Pokud by se tak náhodou stalo, tak si myslím, že nic nemůže překonat loňskou sezónu,“ připomněl mediální hon spojený s mistrovstvím světa v Liberci.

Poslední zdravotní trable Bauera sice lehce přibrzdily v tréninku, pozitivem ale bylo, že mohl být v předvánočním čase s rodinou. „A kupodivu má již nakoupené i dárky,“ podotkla největší česká běžecká naděje pro hry ve Vancouveru.

Reklama