Hlavní obsah

Sdruženář Dvořák byl v SP v Ramsau devátý, Churavý jedenáctý

RAMSAU

Český reprezentant Miroslav Dvořák obsadil v závodě Světového poháru v severské kombinaci v rakouském Ramsau deváté místo. Pavel Churavý byl jedenáctý. První vítězství v sezóně si připsal Björn Kircheisen z Německa.

Článek

Dvořákovi patřilo po skoku až 33. místo, ale v běžecké části se propracoval až na devátou pozici. Na vítězného Kircheisena ztratil osm vteřin. Dvaadvacetiletý český lyžař se do nejlepší desítku dostal počtvrté v kariéře, nejlépe byl sedmý loni v Oberhofu. "Jedou se do pětky vejdu," řekl Dvořák ČTK. "Netušil jsem, že by to mohlo takhle vyjít a jsem rád a příjemně překvapený."

V běhu se Dvořák dotáhl na skupinu asi 25 sdruženářů a postupně se propracoval až na šesté místo. "Tam už jsem tušil, že by to mohlo být dobré, ale před cílem jsem špatně zareagoval a propadl se. Přesto je to skvělý a jsem moc spokojený," konstatoval.

Churavý i v neděli potvrdil, že se mu v Ramsau dařilo ve skoku. "Skákal jsem tady bezvadně a jsem rád, že se mi to konečně povedlo. Prodal jsem v závodu, co mi doteď šlo v tréninku. Doufám, že to takhle půjde dál," řekl Churavý, který byl po úvodní části závodu pátý.

V běhu se ale o šest příček propadl. Umístění v elitní desítce, kam se v sezoně dostal již dvakrát, českému reprezentantovi uniklo o tři desetiny. "Měl jsem ze zimy z pátku asi spálené průdušky, a když jede dvacet lidí pohromadě, tak v tom moc jezdit neumím. Ale jedenácté místo je perfektní," řekl Churavý.

Jedenáctým místem završil úspěšné vystoupení v Ramsau. V pátek, v náhradním závodě za zrušený díl SP v Harrachově obsadil 15. místo a v sobotu skončil osmý.

"S výkony kluků jsme hodně spokojený. Zatím jsme si potvrdili, že můžeme se špičkou jezdit," zhodnotil trenér Luděk Šablatura první část sezony. Nyní dostanou sdruženáři pět dnů volna a sejdou se 26. prosince na trénink v Harrachově. Na Silvestra odjedou do německého Oberhofu, kde je čekají další závody Světového poháru.

V čele průběžného pořadí SP je stále Jason Lamy Chappuis. Francouz, který vyhrál páteční i sobotní závod, v neděli obsadil osmé místo.

Světový pohár v severské kombinaci v Ramsau:
1. Kircheisen (Něm.) 23:29,7, 2. Moan (Nor.) -0,4, 3. Gottwald (Rak.) -0,7, 4. Koivuranta (Fin.) -1,7, 5. Lodwick (USA) -6,7, 6. Edelmann (Něm.) -7,1, 7. Tande (Nor.) -7,5, 8. Lamy Chappuis (Fr.) -7,9, 9. Dvořák (ČR) -8,3, 10. Frenzel (Něm.) -9,6, 11. Churavý -9,8, ...34. Vodseďálek -1:48,8, 48. Slavík (všichni ČR) -2:50,8.
Průběžné pořadí SP (po 7 z 18 závodů):
1. Lamy Chappuis 537 b., 2. Edelmann 424, 3. Tande 271, 4. Frenzel 266, 5. Koivuranta 252, 6. Kircheisen 235, ...13. Churavý 141, 21. Dvořák 87, 32. Slavík 36.

Reklama