Hlavní obsah

Skokané začnou Turné čtyř můstků bez Koudelky

PRAHA

Bez Romana Koudelky začnou čeští skokané na lyžích Turné čtyř můstků. Na první závody do německého Oberstdorfu v neděli odjedou Jakub Janda, Martin Cikl, Lukáš Hlava a Jan Matura. Nominaci dnes ČTK sdělil reprezentační trenér David Jiroutek.

Článek

Je pravděpodobné, že Koudelka nahradí toho z českých skokanů, kterému se bude nejméně dařit, v druhé polovině turné. Do té doby využije k tréninku upravený malý můstek v Harrachově. "Nájezdové postavení má v pořádku, ale dělají mu problémy technické věci na odrazu, proto to ještě není k závodění," vysvětlil Jiroutek.

Koudelka byl v uplynulých sezónách českou jedničkou, ale v té aktuální se mu nedaří. Dosud bodoval jen na úvod ve finském Kuusamu, ale jinak strádal. Naposledy před svátky ve švýcarském Engelbergu dokonce v posledním závodu SP jen plnil roli předskokana.

Ke zlepšení mohou Koudelkovi, ale i ostatním členům týmu, pomoci testy na senzometrické desce, která ukazuje všechny důležité parametry odrazu - sílu, směr a výšku. "Koudelka byl testován již tři roky zpátky, takže to budeme porovnávat," doplnil Jiroutek.

Česká výprava se vydá do Oberstdorfu v neděli a v pondělí už je na programu kvalifikace pro úterní úvodní závod. "Kluci zatím skákali na úroveň bodů, nebo těsně nad. Takže si myslím, že by se mohlo bodovat v každém závodu. A už bychom mohli mít taky jednou štěstí a bodovat v jednom závodu s celou čtveřicí," přál si Jiroutek.

Reklama