Hlavní obsah

Lyžařka Vonnová si při pádu v Lienzu poranila levé zápěstí

LIENZ

Vedoucí žena Světového poháru ve sjezdovém lyžování Lindsey Vonnová si v pondělí při pádu v závodě obřího slalomu poranila zápěstí levé ruky. Její start na olympiádě ve Vancouveru by ale neměl být podle prvních informací lékařů ohrožen.

Foto: ČTK/AP

Lindsey Vonnová s ovázanou rukou po závodě v Lienzu

Článek

Američanka ošklivě upadla v 1. kole obřího slalomu v Lienzu a po nárazu do branky zůstala ležet na zemi. Po lékařském ošetření se sama zvedla a sjela svah s levou rukou v závěsu. "Nevím, co se stalo, ale ruka mě opravdu hodně bolí. Mám obavu, že to je zlomené, ale je to jen ruka. Doufám, že budu brzy jezdit," sdělila novinářům Vonnová ještě před odjezdem do nemocnice.

Tam první rentgenové vyšetření ukázalo, že situace není pro Američanku tak zlá. "Není to klasická zlomenina zápěstí, ale spíše otok kosti," prohlásil lékař Eduard Sporer, jenž dokonce připustil, že by se Vonnová mohla objevit i na startu úterního slalomu. "Hodně ji to bolí, ale pokud se bude cítit dobře, může jet."

Vonnová už s jiným zraněním ruky absolvovala konec minulé sezony, kdy získala svůj druhý velký křišťálový globus. V únoru se pořezala při oslavě zlaté medaile z MS a musela podstoupit chirurgický zákrok na palci.

Reklama

Související témata: