Hlavní obsah

Olympijský vítěz Hoffmann byl kvůli dopingu suspendován a ukončil kariéru

VÍDEŇ

Rakouská antidopingová agentura s okamžitou platností zastavila činnost olympijskému vítězi v běhu na lyžích ze Salt Lake City 2002 Christianu Hoffmannovi. Termín slyšení byl stanoven na 29. ledna a Hoffmann, jenž je podezřelý z porušení antidopingového zákona, tak přišel o možnost kvalifikovat se na únorové hry do Vancouveru. V reakci na verdikt agentury dnes ihned ukončil kariéru.

Článek

Pětatřicetiletý Hoffmann je podle rakouského tisku zapleten do případu kolem sportovního manažera Stefana Matschinera, jenž obstarával doping například pro cyklisty Bernharda Kohla a Michaela Rasmussena. Sám běžec pozitivní dopingový test nikdy neměl.

Hoffmann agentuře APA v první reakci na zastavení činnosti řekl, že jde o vykonstruovanou záležitost. "Vůbec mi nedali šanci se hájit. Táhlo se to celé tak dlouho, až je celá zima i s olympiádou v háji," prohlásil rakouský reprezentant, který na ZOH v Salt Lake City vyhrál bruslařskou třicítku a na mistrovství světa v roce 1999 byl finišmanem zlaté štafety. O několik hodin později Hoffmann informoval o ukončení kariéry.

Reklama