Hlavní obsah

Kvalifikaci nepřálo v Innsbrucku počasí, je přesunuta na neděli

Kvalifikace na třetí díl Turné čtyř můstků ve skoku na lyžích se v sobotu v Innsbrucku kvůli silnému větru neuskutečnila. Bude až v neděli od 12:00 místo zkušebního kola a závod by měl začít podle plánu ve 13:45.

Článek

Kvůli přesunuti kvalifikace se bude muset třetí závod turné obejít bez tradičních k.o. duelů v prvním kole. Skokani budou závodit jako v běžném Světovém poháru.

Závodníci na můstku Bergisel odskákali pouze jedno tréninkové kolo, v kterém doletěl nejdále domácí Martin Koch (135 m). Českým skokanům se příliš nedařilo, nejdále z nich dopadl Jakub Janda (111), což byl třiatřicátý skok. Druhý trénink už kvůli větru jury nepustila.

Na druhou půlku turné došlo v české nominaci k avizované výměně. Do týmu se vrátil Roman Koudelka, který nahradil Jana Maturu. Český lídr z minulých sezon Koudelka ale v tréninku skočil jen 103,5 metru.

Po dvou závodech v Německu vede turné Rakušan Andreas Kofler před obhájcem prvenství a svým krajanem Wolfgangem Loitzlem. Hned za ním je pětinásobný vítěz turné Fin Janne Ahonen, následují vedoucí muž Světového poháru Simon Ammann a Rakušan Gregor Schlierenzauer. Nejlepší z českých závodníků je osmnáctý Hlava, za ním je Janda.

Reklama

Související témata: