Hlavní obsah

Družstvo sdruženářů bylo na SP v Schonachu šesté

SCHONACH

Čeští sdruženáři obsadili ve Světovém poháru v Schonachu šesté místo v nedělním závodě družstev. Tým ve složení Pavel Churavý, Tomáš Slavík, Aleš Vodseďálek a Miroslav Dvořák zaostal po skoku a štafetovém běhu na 4x5 kilometrů o minutu a 22 sekund za vítěznými Němci. Ti na stejném místě triumfovali i před rokem.

Článek

V konkurenci deseti týmů skončili druzí Francouzi s lídrem SP Jasonem Lamym Chappuisem, třetí místo obsadili Rakušané. Závodu se nezúčastnily například týmy Norska a Finska, v nejsilnější sestavě nebyli ani Rakušané nebo Američané.

Po skoku rozběhl českou štafetu Churavý s mankem 38 sekund za Němci. Stříbrný sdruženář ze sobotního individuálního závodu potvrdil dobrou formu, na prvním úseku dosáhl nejlepšího času a Slavíka vyslal do boje na třetím místě. Z boje o medaile vypadl český tým až na posledních dvou úsecích.

Závod SP v severské kombinaci v Schonachu (Německo):
Družstva (skok/4x5 km): 1. Německo (Hettich, Frenzel, Kircheisen, Edelmann) 42:49,4, 2. Francie (Lacroix, Laheurte, Felisaz, Lamy Chappuis) -48,3, 3. Rakousko (Klapfer, Denifl, Pichlmayer, Kammerlander) -1:01,1, 4. Švýcarsko -1:09,4, 5. Itálie -1:12,8, 6. Česko (Churavý, Slavík, Vodseďálek, Dvořák) -1:22,0.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články