Hlavní obsah

Chtěl jsem skoncovat se životem, přiznal zraněný biatlonista Poirée

PRAHA

Těžké chvíle zažíval bývalý francouzský biatlonista Raphael Poirée v nemocnici, kde se zotavoval z vážného zranění páteře. V úterý byl propuštěn domů a přiznal, že zezačátku uvažoval o smrti. "Bylo to hrozné. Párkrát mě napadlo to všechno ukončit," řekl pětatřicetiletý Poirée.

Foto: ČTK

Francouzský biatlonista Raphael Poirée

Článek

Raphael Poirée měl vážnou nehodu na konci prosince uplynulého roku. Tehdy si s jednou ze svých tří dcer vyjel na čtyřkolce. Stroj však zapadl do závěje a na bývalého biatlonistu se převrátil. Poirée poté podstoupil dvanáctihodinovou operaci krční páteře.

"Lékař mi bez okolků řekl, že jsem měl štěstí. Stačil milimetr a ochrnul bych," řekl pro norskou televizi NRK Poirée. "První tři čtyři dny po havárii byly velmi těžké. Bral jsem léky proti bolesti, ty ale moc nezabíraly a k tomu všemu jsem ještě dostal zápal plic. Bylo to hrozné. Párkrát mě napadlo to všechno ukončit," přiznal pětatřicetiletý Francouz.

"Myšlenky na moje tři dcerky mi však dávaly sílu to překonat. Řekl jsem si, že musím bojovat a bojoval jsem. Teď už je to každým dnem lepší a lepší," uzavřel bývalý skvělý biatlonista.

Raphael Poirée je osminásobným mistrem světa. Během své kariéry čtyřikrát vyhrál celkové hodnocení Světového poháru a do své bohaté sbírky přidal i olympijské medaile - jedno stříbro a dva bronzy. S biatlonem skončil v roce 2007.

Reklama