Hlavní obsah

Herbst vyhrál druhý slalom SP za sebou, Češi nebodovali

KRANJSKA GORA

Rakouský lyžař Reinfried Herbst vyhrál v Kranjské Goře druhý slalom Světového poháru za sebou. Díky dnešnímu triumfu se přiblížil zisku malého křišťálového glóbu za hodnocení disciplíny. Poslední závod před olympijskými hrami nevyšel českým reprezentantům, nebodoval ani jeden z kvarteta na startu.

Článek

Jednatřicetiletý Herbst, jenž v úterý vyhrál prestižní noční slalom ve Schladmingu, porazil v součtu dvou kol o 40 setin krajana Marcela Hirschera. Vítěz sobotního obřího slalomu útočil na double přesto, že byl po první jízdě až patnáctý.

Třetí skončil Francouz Julien Lizeroux, jenž před posledním slalomem sezony ztrácí na Herbsta 43 bodů. Rakouský specialista na točivé disciplíny si dnes připsal čtvrtou výhru v sezoně a devátou v kariéře, přičemž všech dosáhl ve slalomu. Po prvním kole vedoucí Ital Giuliano Razzoli druhou jízdu nedokončil.

V celkovém pořadí SP zvýšil svůj náskok v čele jiný Rakušan Benjamin Raich. Již jistý majitel malého glóbu za kombinaci sice po chybě obsadil šesté místo, i když útočil na stupně vítězů, nicméně sedm dílů před koncem má před Švýcarem Carlem Jankou k dobru přes sto bodů.

Generálka na olympijské závody ve Whistleru nevyšla Čechům. První kolo dokončil pouze Ondřej Bank, který si v sobotu zajistil účast ve finále SP v obřím slalomu. Nejúspěšnější český lyžař v dosavadním průběhu seriálu ztratil přes tři sekundy na Razzoliho a do třicítky se nevešel. Filip Trejbal, Kryštof Krýzl ani Martin Vráblík do cíle prvního kola nedojeli.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články