Hlavní obsah

Trénink sjezdařek byl zrušen kvůli mlze a vážné nehodě Cookové

WHISTLER

Dnešní trénink sjezdařek na olympijský závod byl zrušen. Organizátoři se tak rozhodli kvůli mlze a vážnému pádu americké reprezentantky Stacey Cookové, která musela být odvezena helikoptérou do nemocnice.

Foto: Leonhard Foeger, Reuters

Tabule oznamující zrušení sjezdařského tréninku žen ve Whistleru.

Článek

Od rána se areál ve Whistleru potýkal s mlhou, která zapříčinila špatnou viditelnost. Organizátoři proto trénink nejprve o 40 minut odložili. Jenže krátce po zahájení tréninku doplatila na mlhu Cooková a v plné rychlosti vletěla do záchranných sítí. Nejprve sama vstala, na nohou se však neudržela a ze sjezdovky ji musel snést zdravotní tým.

Rozsah jejích zranění zatím není znám, americká výprava však uvedla, že Cooková musela být odvezena do nemocnice za použití helikoptéry.

Trénink byl následně zrušen, když před Cookovou dojela do cíle pouze jediná závodnice.

Nedostalo se na Záhrobskou ani Křížovou

Na start se tak nestihla postavit ani Šárka Záhrobská a její kolegyně z českého týmu Klára Křížová. Nedostalo se ani na Američanku Lindsey Vonnovou, pro kterou mělo jít o zátěžový test, zda ji start na olympijských hrách dovolí poraněná holeň.

Vonnová, která je jednou z favoritek na sjezdařské medaile, před tréninkem pomocí sociální sítě Twitter fanouškům prozradila, že si vzala větší množství utišujících prostředků, aby zjistila, zda dokáže překonat bolest, kterou jí holeň působí.

"Tak jsem si vzala kupu prášků proti bolesti a namazala si holeň krémy. Při rozcvičce mě to pořád hodně bolelo, ale věřím, že mi to umožní zajet tréninkovou jízdu. Držte mi palce," napsala Vonnová jen chvíli předtím, než zjistila, že je trénink zrušen.

Reklama

Související témata: