Hlavní obsah

Rykr a Chrástková vyhráli lyžařské sprinty v Novém Městě

NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ

Český reprezentant Jan Rykr z Dukly Liberec a Martina Chrástková z pořádajícího SK Nové Město na Moravě zvítězili v dnešním sprintu klasickou technikou, který byl úvodní částí třídenních závodů o Zlatou lyži Českomoravské vysočiny a současně seriálu Slavic Cup.

Článek

Dvaadvacetiletý účastník loňského mistrovství světa v Liberci Rykr neměl v Novém Městě rovnocenného soupeře. S téměř dvousekundovým náskokem před Petrem Novákem suverénně vyhrál kvalifikaci, ani v dalších dvou jízdách nenašel přemožitele a ve finále opět zvítězil s velkým odstupem před Novákem.

"Klasický sprint mi vyhovuje. Měl jsem ideálně připravené lyže a rozvrhnul jsem si dobře síly," uvedl vítězný Rykr.

Mezi ženami sice vyhrála kvalifikaci i rozjížďky třiatřicetiletá Slovenka Katarina Johansenová, ale ve finále roli favoritky nesplnila a po kolizi skončila až na posledním šestém místě. Finálovou jízdu tak pro sebe rozhodla čtyřiadvacetiletá Chrástková. "Podařilo se mi dobře rozvrhnout síly. Ve finále jsem odrazila útok Slovenky Katariny Garajové," dodala vítězka.

V sobotu je na programu od 10:00 závod žen na pět kilometrů, v 11:00 vyrazí muži k závodu na deset kilometrů volnou technikou.

Mezinárodní závod Zlatá lyže v Novém Městě na Moravě, sprint klasickou technikou na 1200 m:
Muži: 1. Rykr, 2. Novák (oba Dukla Liberec), 3. Bartoň, 4. Polach, 5. Sedláček (všichni Fenix Jeseník), 6. Lesnik (Pol.).
Ženy: 1. Chrástková (Nové Město na Mor.), 2. Garajová, 3. Klimková (obě SR), 4. Holubová (Vella Trutnov).

Reklama