Hlavní obsah

Čeští skokané na lyžích byli v Lahti sedmí

LAHTI

Čeští skokané na lyžích obsadili v Lahti v posledním závodu družstev v sezoně Světového poháru sedmé místo. Kvarteto Antonín Hájek, Roman Koudelka, Lukáš Hlava a Jakub Janda tak zopakovalo dva týdny starý výsledek z olympijských her.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Český skokan na lyžích Jakub Janda

Článek

Také na stupně vítězů se dnes ve Finsku prosadily stejné týmy jako ve Whistleru. Bronzoví z her Norové však ve větrné loterii tentokrát dosáhli na vítězství a o 3,3 bodu porazili olympijské šampiony z Rakouska, kteří nastoupili bez své největší hvězdy Gregora Schlierenzauera. Třetí skončili Němci.

Vítězným Norům chyběl stabilní člen družstva Björn Einar Romören. Světový rekordman v letech byl vyřazen z reprezentace na víkendové závody v Lahti kvůli tomu, že den před oficiálním otevřením skočil jako první na novém můstku na Holmenkollenu, ačkoli tato čest měla podle internetové ankety připadnout Anette Sagenové.

Závod v Lahti byl kvůli nestálým podmínkám zkrácen na jedno kolo. Nejlepší výkon z Čechů podal zkušený Janda, jenž skočil 125,5 metru. V neděli je na programu soutěž jednotlivců.

SP ve skocích na lyžích v Lahti (Finsko) - družstva:
1. Norsko (Bardal, Ljökelsöy, Hilde, Jacobsen) 486,6 b., 2. Rakousko (Loitzl, Koch, Kofler, Morgenstern) 483,6, 3. Německo (Uhrmann, Schmitt, Wank, Neumayer) 457,7, 4. Polsko 456,4, 5. Slovinsko 436,7, 6. Japonsko 435,0, 7. Česko (Hájek, Koudelka, Hlava, Janda) 432,2.

Reklama

Související témata: