Hlavní obsah

Olympijští medailisté z Vancouveru vymění běžky za sjezdovky

Tři medailisté z nedávno skončených olympijských her ve Vancouveru budou ve čtvrtek lyžovat v Rokytnici nad Jizerou. Martin Jakš, Jiří Magál a Martin Koukal, členové bronzové štafety v běhu na lyžích, však vymění běžky za sjezdovky a pustí se do branek. Všichni přijali pozvání na RWE KSN Cup, závod osobností a sportovních novinářů v obřím slalomu.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Složení české štafety (zleva) Martin Koukal, Martin Jakš, Jiří Magál a Lukáš Bauer vybojovala v olympijském závodě bronzové medaile.

Článek

Závodní sjezdovka U Zalomeného bude v Rokytnici svědkem nezvyklého klání. Zatímco čtvrtý člen bronzové olympijské štafety Lukáš Bauer bude bojovat ve finále Světového poháru ve švédském Falunu, zbývající trio si to rozdá na trati, která celou dobu směřuje z kopce. "Na běžkách to ale zpátky nahoru nepojedeme," shodli se všichni s úsměvem v narážce na finále seriálu Tour de Ski a stoupání do Alpe Cermis.

Trojice běžkařů si chce na sjezdovkách zpestřit závěr úspěšné sezony, která vyvrcholí příští týden domácím šampionátem na Mísečkách. Zatímco její úvod se nikomu s výjimkou Bauera nevydařil, finále všem přineslo medailovou radost. Pro Českou republiku běžci vybojovali ve Vancouveru cenný olympijský kov ve štafetě na 4 krát 10 kilometrů po 22 letech.

Vedle medailového trojlístku by měli závodit také členka čtvrté štafety z víkendového halového mistrovství světa v atletice Denisa Rosolová, šestý tyčkař z téhož šampionátu Michal Balner a jeho kouč Boleslav Patera, který závod pojede na běžkách, snowboardisté Michal Novotný a Martin Černík, plavkyně Jana Pechanová nebo plážoví volejbalisté Petr a Josef Benešovi. O doprovodný program se postará paraglidista a basejumper Tomáš Ledník, závodit bude i moderátor Pavel Anděl.

Reklama

Související témata: