Hlavní obsah

Ke švýcarským lyžařkám přichází kouč veleúspěšných mužů Pini

Švýcarská federace propustila kouče lyžařek Huguese Ansermoze a k týmu povolala Maura Piniho od veleúspěšných sjezdařů. Bez šéftrenéra se tak ocitli Didier Cuche a spol., kteří na rozdíl od svých kolegyň sbírali vavříny na olympijských hrách i ve Světovém poháru. O Piniho nástupci ještě nebylo rozhodnuto.

Foto: Wolfgang Rattay , Reuters

Čtvrté místo Fabiene Suterové v obřím slalomu na olympijských hrách bylo letos jediným špičkovým výsledkem švýcarských sjezdařek

Článek

Šestačtyřicetiletý Ansermoz se musel poroučet po čtyřletém působení kvůli slabým výsledkům Švýcarek v technických disciplínách. V SP získaly jen 72 bodů ve slalomu, v obřím slalomu bylo s převahou jediným špičkovým výsledkem čtvrté místo Fabiene Suterové na olympijských hrách.

Piniho příchod je ve Švýcarsku považován za překvapení, protože pětačtyřicetiletý odborník teprve před rokem nahradil Patrice Morisoda, dlouholetého důvěrníka hvězd Cuche či Didiera Défaga. S ženami v minulosti také úspěšně spolupracoval - Španělku Jose Marii Riendaovou-Contrerasovou přivedl v SP k šesti triumfům v obřím slalomu, v minulém ročníku zase z pozice osobního kouče připravoval talentovanou Švýcarku a dvojnásobnou vicemistryni světa Laru Gutovou, kterou v této sezoně zradilo zdraví.

Reklama

Související témata: