Hlavní obsah

Dvořák porazil na mistrovství republiky sdruženářů Churavého

HARRACHOV

Miroslav Dvořák se stal potřetí v kariéře mistrem republiky v severské kombinaci. Na můstku a tratích v Harrachově ve středu odsunul na druhé místo letošního lídra reprezentace Pavla Churavého. Bronz získal v konkurenci 19 sdruženářů další z členů národního týmu Tomáš Slavík.

Článek

"Měl jsem být lepší, ale druhý místo je bezvadný," řekl po dojezdu Churavý. V běhu měl trochu nevýhodu, že jel první dvě kola sám v lehkém chumelení, ale chybu spíš viděl na můstku. "Měl jsem skočit dál, to je základ. Pak rozhodly síly, neměl jsem na to," dodal.

Třiadvacetiletý Dvořák byl po skoku třetí a na druhého Churavého ztrácel 22 vteřin. Ještě o dvě sekundy dříve vyběhl Aleš Vodseďálek, ale ten na trati nestačil a doběhl čtvrtý se ztrátou dvou minut a 24 vteřin.

V polovině trati dojeli Dvořák se Slavíkem na okruhu Churavého. V posledním kopci Dvořák poodjel a vyhrál o necelých deset sekund před Churavým. "Míra odjel ve stoupání a už to nešlo," řekl Churavý.

"Poslední dva měsíce jsem se trápil na můstku a občas i v běhu, ale dneska se mi to podařilo," řekl Dvořák. Získal skalp Churavého, sedmého muže Světového poháru a pátého z olympiády. "Věřil jsem, že můžu závodit s kýmkoli, ale nedařilo se mi, byl jsem zklamanej. Bohužel, začalo se mi dařit až teď, kdy se končí," řekl Dvořák.

Dvořák už se radoval ze dvou titulů mistra republiky. V roce 2006 i o sezonu později dokázal v Harrachově triumfovat ve sprintu.

Mistrovství ČR v severské kombinaci v Harrachově:
1. Dvořák 24:51,9, 2. Churavý -9,4, 3. Slavík -24,9, 4. Vodseďálek -2:24,8, 5. Kutal -2:44,5, 6. Havránek (všichni Dukla Liberec) -2:58,0.

Reklama

Související témata: