Hlavní obsah

Běžec Bauer nehledí na únavu, chce udržet druhé místo ve SP

FALUN

Nad původní plán chce Lukáš Bauer v posledních třech závodech sezony udržet druhé místo v celkovém hodnocení Světového poháru i v distančním pořadí. Finále běžeckého seriálu je na pořadu tradičně od pátku do neděle ve Falunu.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Lukáš Bauer

Článek

"O druhé místo se bude bojovat až do konce," řekl Bauer Radiožurnálu po středečním sprintu ve Stockholmu, který byl první etapou finále. Bauer v něm podle očekávání vyšel bodově naprázdno. "Ale stěžejní je ve finále zejména konečné pořadí, tam se dává nejvíc bodů. Jedna etapa tolik nerozhoduje," konstatoval Bauer.

Před závěrečnými třemi závody má Bauer na druhém místě náskok 109 bodů před Švédem Marcusem Hellnerem a 149 před Švýcarem Dariem Colognou. "Chci silným pronásledovatelům odolat a udržet to," řekl Bauer.

Již dříve dvojnásobný bronzový medailista z olympiády ve Vancouveru vyhlásil, že cílem sezony bylo Tour de Ski, které vyhrál, pak třetí triumf v závodu SP v Otepää, což splnil, a olympiáda. "Všechno se mi nadmíru podařilo, ale jak se nečekaně otevřela šance být druhý celkově i v distanci, tak samozřejmě chci bojovat až do konce," uvedl.

Pokud Bauer skončí v hodnocení SP druhý, bude to jeho druhý nejlepší výsledek v dlouhodobé soutěži v kariéře. Lépe skončil jen v roce 2008, kdy jako první český běžec celý SP vyhrál.

Jako jeden z mála běžců absolvoval Bauer všechny distanční závody po olympiádě. Únavu už pociťuje, ale snaží se na ni nemyslet. "Unavený je teď každý. Tohle neřeším. Rozhodl jsem se, že chci dojet svěťák, a nemůžu plakat, jestli jsem jel víc nebo míň," řekl Bauer.

Reklama