Hlavní obsah

Běžec na lyžích Bauer si za sezónu vydělal téměř 4 milióny korun

OBERHOFEN

Běžec na lyžích Lukáš Bauer si v této sezoně vydělal na oficiálních prémiích za výsledky ve Světovém poháru 213.125 švýcarských franků (3,8 miliónu korun). Ve finančním žebříčku tak obsadil stejně jako v celkovém hodnocení seriálu i v distančních disciplínách druhé místo za Norem Petterem Northugem.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Lukáš Bauer

Článek

Suverén sezóny inkasoval od Mezinárodní lyžařské federace 321.500 švýcarských franků. Ještě více si připsala na konto Polka Justyna Kowalczyková (366.250), protože na rozdíl od Northuga vyhrála lukrativní seriál Tour de Ski. Tu letos ovládl podruhé v kariéře Bauer, za což dostal 150.000 franků.

Kowalczyková ve Světovém poháru nasbírala 2064 bodů, což je nejlepší výsledek za jednu sezónu v historii. Podle dnešního vydání listu Dziennik si v sezoně celkově vydělala asi dva milióny zlotých (přes 13 miliónů korun).

Ze závodů SP přitom získala polovinu této sumy, velké peníze jí ale vynesly i úspěchy na olympiádě ve Vancouveru, kde vybojovala kompletní sadu medailí a jedno páté místo. Celkem od Polského olympijského výboru, Polského lyžařského svazu a ministerstva sportu dostane 750.000 zlotých (asi 4,9 miliónu korun). Dalších několik stovek tisíc zlotých má nejúspěšnější běžkyně světa od sponzorů.

Reklama