Hlavní obsah

Bank vyhrál na mistrovství ČR obří slalom a získal desátý titul

ŠPINDLERŮV MLÝN

Sjezdař Ondřej Bank splnil roli favorita a vyhrál na mistrovství republiky ve Špindlerově Mlýně i dnešní obří slalom. Česká jednička získala před zraky prezidenta republiky Václava Klause již desátý domácí titul. "Super," reagoval Bank na informaci, že si připsal jubilejní triumf. "Kryštof mi to ale zjednodušil," komentoval zaváhání největšího soka Kryštofa Krýzla, jenž po pádu nedokončil první kolo. "Klasická spodní lyže," podotkl Krýzl ke své chybě.

Foto: Alessandro Trovati, ČTK/AP

Lyžař Ondřej Bank během olympijského obřího slalomu

Článek

Bank přitom byl po prvním kole až třetí za slovenskou dvojicí Jaroslav Babušiak, Andreas Žampa. "Člověk chce vždycky vyhrát, ale nechtěl jsem zkazit závod, že bych ostatním moc ujel, a tak jsem jel v prvním kole spíš hezkou jízdu," řekl Bank.

V druhém dějství závodu však už proletěl brankami mnohem ostřeji a soupeře zcela deklasoval. Druhý Babušiak za Bankem nakonec zaostal o více než osm desetin sekundy, třetí místo patřilo Žampovi.

"Bohužel jsem to mladým zkazil," usmíval se Bank. Vyhrál totiž s příliš velkým náskokem, což pro jeho protivníky znamenalo, že si skoro vůbec nezlepší FIS body, díky nimž jsou sjezdaři nasazováni do většiny závodů. "Kdybych spadl, tak je to pro ně ideální," konstatoval Bank.

Bank, který vyhrál ve Skiareálu už středeční super-G a superkombinaci, je i favoritem pátečního slalomu. V tom se očekává jeho bitva s Krýzlem a Filipem Trejbalem. Zasáhnout do jejich souboje by mohl také Adam Zika, který byl v českém hodnocení obřího slalomu druhý.

Reklama