Hlavní obsah

Skikrosař Kraus udělal tečku za sezónou titulem mistra republiky

Skikrosař Tomáš Kraus vyhrál podle očekávání mistrovství republiky. Přes vytrvalý déšť se podařilo ve Špindlerově Mlýně připravit trať, na které Kraus ve finále porazil Zdeňka Šafáře. Třetí skončil Wojciech Zagorski, v hodnocení českého šampionátu získal bronz čtvrtý Petr Takáč.

Foto: ČTK

Tomáš Kraus během olympijského závodu.

Článek

Pro bývalého mistra světa a vítěze Světového poháru Krause bylo vítězství první i poslední v letošní zimě. "Docela mě to potěšilo. Jsem rád, že to takhle dopadlo, protože vítězství nemá člověk nikdy samozřejmé," řekl Kraus po posledním závodu sezóny.

V závodech Světového poháru skončil Kraus nejlépe druhý, při premiéře disciplíny na olympiádě byl ve Vancouveru jedenáctý. Český šampionát ohrožovalo počasí. Trať se dodělávala ve Skiareálu až večer před v závodem. Dopoledne vytrvale pršelo, ale hodinu před polednem déšť ustal a Kraus mohl na "svém" svahu dominovat.

"Trať nemá parametry Světového poháru, je tady všechno v menším, ale já to mám rád. Ve Špindlu jsem se skikrosem začínal a líbí se mi to tady. Je to vždycky poměrně pěkný závod," řekl šestatřicetiletý lyžař, který získal titul mistra republiky počtvrté za sebou.

Soutěž žen vyhrála Polka Karolina Riemenová. Českou mistryní je v závodu druhá Nikol Kučerová, za ní dojela Štěpánka Lučanová.

V neděli se uskuteční na stejné trati Český pohár, domácí sezonu ukončí ve středu a ve čtvrtek FIS závody na Horních Mísečkách.

Mistrovství republiky v akrobatickém lyžování ve Špindlerově Mlýně - skikros:
Muži: 1. Kraus, 2. Šafář (oba ČR), 3. Zagorski (Pol.), 4. Takáč (ČR).
Ženy: 1. Riemenová (Pol.), 2. Kučerová, 3. Lučanová, 4. Strychová (všechny ČR).

Reklama