Hlavní obsah

Lyžař Bank vyhrál šestikilometrový obří slalom ve Val Gardeně

VAL GARDENA

Lyžař Ondřej Bank si na závěr sezony připsal na konto vítězství v nejdelším obřím slalomu světa. V exhibičním závodu Gardenissima 2010 na sjezdovce v italské ve Val Gardeně zvládl nejrychleji šestikilometrovou trať a neuvěřitelných 115 branek projel v čase 3:37,70 minuty. V závodu startovalo celkem 494 sjezdařů.

Foto: Ruben Sprich, Reuters

Ondřej Bank

Článek

"Byla to sranda, ale bylo to hustý," řekl Bank ČTK po nedělním závodu. "Po minutě jsem nemohl a zbytek jsem dojel v komatu. Poznal jsem, jaké to je být v cíli uslintaný jako běžci, kterým jsem se kvůli tomu vždycky smál," uvedl čtyřnásobný mistr republiky z minulého týdne.

Devětadvacetiletý Bank porazil domácího Massima Penasu o 1,30 sekundy, třetí dojel Rakušan Romed Baumann. Česká sjezdařská jednička dosáhla druhého nejlepšího času ve čtrnáctileté historii Gardenissima. Rychleji jel jen loni Ital Kurt Pittschieler (3:36,30).

Závod žen vyhrála Italka Verena Stufferová, Slovenka Veronika Zuzulová se s dlouhým obřím slalomem potýkala skoro čtyři minuty a dojela šestá. Před čtyřmi lety jela Gardenissimo i česká slalomová hvězda Šárka Záhrobská a vyhrála časem 3:55,25.

V minulosti zde zvítězili například někdejší italské hvězdy Kristian Ghedina, či Peter Fill. Rekordmankou je se sedmi triumfy trojnásobná olympijská medailistka Isolde Kostnerová.

Reklama