Hlavní obsah

Snowboardistka Pančochová má přetržený vaz v koleni

PRAHA

Snowboardistka Šárka Pančochová, čtrnáctá žena olympijských her ve Vancouveru na U-rampě, se hned na začátku své kariéry potýká s vážným zraněním. V závěru sezóny si přetrhla přední křížový vaz v levém koleni a na konci dubna ji čeká operační zákrok. Devatenáctiletý největší talent českého snowboardingu chce půlroční nucenou pauzu využít ke složení maturitní zkoušky a dovolené v létě u moře.

Foto: Miro Kuzmanovic, Reuters

Česká snowboardistka Šárka Pančochová

Článek

Pančochová přitom neví, kdy si koleno zranila. "Nejspíš před pár týdny v Americe na závodech, ale nejsem si vůbec jistá, mohlo to být i klidně před tím," řekla. Koleno ji po jednom ze skoku začalo pobolívat, proto si dala pauzu. Když se na prkno vrátila, po dalším skoku jí vyskočilo úplně. "Zašla jsem k doktorovi a řekli, že to mám úplně utržené. Asi jsem si to poranila postupně a pak dodělala," přemítala.

Zranění jí zkřížilo plány na závěr sezony, který si chtěla ještě v zahraničí užít. "Úplně nadšená z toho nejsem, radši bych jezdila, ale aspoň mám čas na školu," našla pozitivum Pančochová. Čeká ji totiž v závěru května maturita na technickém lyceu. "A také si dám po dlouhé době konečně léto," plánovala i cestu do tepla.

Plastika vazu ji čeká 29. dubna, potom čtyři týdny nesmí na levou nohu vůbec došlápnout. Následně odcestuje do Rakouska na měsíc do nového a špičkového rehabilitačního centra týmu Red Bull, v jehož barvách jezdí. Celý uzdravovací proces však bude trvat celé léto až do září. "Věřím, že od října budu moci zase jezdit a to je ještě dost času, abych se připravila na další sezonu," prohlásila Pančochová.

Stejně zranění, ale už na začátku sezóny před olympijskými hrami, si přivodila boulařka Nikola Sudová. Ta přes bolesti ve Vancouveru nakonec s ortézou závodila a operaci podstoupila až po návratu domů.

Reklama

Související témata: