Hlavní obsah

Miller se ještě nerozhodl, zda bude dál lyžovat - záleží na týmu

NEW YORK

Americký lyžař Bode Miller se ještě nerozhodl, zda bude po úspěšném olympijském vystoupení pokračovat v kariéře. Majitel kompletní medailové sbírky z Vancouveru předpokládá, že hodně záležet bude také na směřování amerického reprezentačního týmu.

Foto: ČTK/AP

Američan Bode Miller.

Článek

Nyní dvaatřicetiletý Miller se do reprezentace vrátil před startem olympijské sezóny po dvou letech, které strávil pouze se svým vlastním týmem. Změna a delší pauza po předčasně ukončeném ročníku 2008/09 dvojnásobnému vítězi Světového poháru pomohla - na tratích ve Whistleru získal zlato v superkombinaci, stříbro v superobřím slalomu a bronz ve sjezdu.

"Bude hodně záležet na americkém týmu. Jaký bude jejich rozpočet a co budou chtít dělat. Jejich filozofie a další směřování. To je pro mě hodně důležité," řekl Miller v pátek na sponzorské akci. Nepředpokládá, že by o své budoucnosti rozhodl dřív než v srpnu, kdy začíná předsezonní kemp.

Skvělý lyžař s nálepkou rebela přiznává, že jeho návrat do reprezentace byl kompromisem. "Děje se tam hodně dobrých věcí, ale na druhou stranu když se na jejich fungování podíváte hodně zblízka, vůbec se nic nezměnilo. A to byl jeden z důvodů, proč jsem založil svůj vlastní tým," naznačil Miller, že nepovažuje pokračování v reprezentaci za formalitu.

Zájem z druhé strany ovšem je, kouč mužské reprezentace Sasha Rearick jednoznačně prohlásil, že o zkušeného univerzála stojí. "Chci, aby Bode pokračoval v kariéře a aby byl členem naší rodiny. Potřebujeme ho i jako vůdce, od kterého se budou mladší kluci učit," řekl Rearick na adresu jediného lyžaře v historii, který vyhrál minimálně pět závodů SP v každé z pěti sjezdařských disciplín.

I kdyby se Miller v dalším překvapivém životním zvratu rozhodl skončit, neměl by s tím podle svých slov problém. "Můj strýc je hrozně soutěživý a říká mi: 'Zblázníš se, až skončíš'. Ale já nejsem ten typ. Až skončím, budu šťastný a v pohodě, že budu moci dělat něco jiného, co budu chtít," dodal majitel deseti medailí z olympijských her a mistrovství světa.

Reklama