Hlavní obsah

Pärsonová bude závodně lyžovat i v příští sezóně

Švédská lyžařka Anja Pärsonová se rozhodla pokračovat v kariéře další rok. Letošní olympijské hry ve Vancouveru přitom dlouho dopředu označila za svůj poslední velký závod, nyní však svůj názor přehodnotila. Sedminásobná mistryně světa a olympijská vítězka ve slalomu z Turína 2006 to oznámila v úterním prohlášení dva dny po 29. narozeninách.

Článek

"Cítím se inspirovaná a motivovaná na příští sezónu," uvedla lyžařka, jež ve Vancouveru vybojovala bronzovou medaili v superkombinaci. A to přesto, že v předchozím sjezdu měla hrůzostrašný pád na závěrečném skoku před cílem. "Doufám, že budu na mistrovství světa v Garmisch-Partenkirchenu ve formě a získám tam zlato," doplnila Pärsonová, dvojnásobná celková vítězka Světového poháru.

Takřka přesně před rokem přitom oznámila, že po olympiádě s vrcholovým lyžováním skončí. "Je to uklidňující pocit - motivovat se a přitom vědět, že do konce zbývá už jen dvanáct měsíců," řekla tehdy Švédka. Jako důvod uvedla opotřebování svého těla po mnoha letech tréninků.

Reklama