Hlavní obsah

Miller vyhrál mistrovství světa v kombinaci lyžování a golfu

ZELL AM SEE

Americký sjezdař Bode Miller vyhrál na mistrovství světa v kombinaci obřího slalomu a golfu v Zell am See kategorii profesionálů. Trojnásobného olympijského medailistu z Vancouveru mohl ohrozit český reprezentant Ondřej Bank, který Millera porazil v jednokolovém obřím slalomu o čtyři desetiny, ale do golfu nenastoupil. Musel totiž spěchat domů, aby mohl v Praze od ministra obrany převzít Záslužný kříž třetího stupně.

Foto: Giovanni Auletta, ČTK/AP

Americký lyžař Bode Miller

Článek

"Obří slalom se jel na mokrém měkčím sněhu, ale vyšel mi. Už mě zvali na příští ročník, tak uvidím," řekl Bank po pátečním ceremoniálu s křížem na klopě. Za rok možná závod dokončí a třeba zaútočí na celkovou výhru. Golfový hendikep má nyní 12,4.

Miller za obří slalom a dva dny golfu nasbíral v přepočtu 287,84 bodu a vyhrál před obhájcem titulu Švýcarem Gerim Berchtoldem. Třetí místo obsadil Ital Kuno Profanter. Český golfový profesionál Jiří Janda měl nejlepší golf, ale na lyžích ztratil na Millera skoro dvanáct vteřin, což mu celkově stačilo na osmé místo.

Druhé zlato získal Miller jako člen nejlepšího týmu. Pod hlavičkou Kitzbühelu se radoval společně s Walterem Fischerem, Stefanem Eggerem, Antonem Ortnerem a Oswaldem Hochfilzerem. Na třetím místě v konkurenci 45 týmů se umístil výběr České republika 1.

Reklama